chinskamedycyna.wroclaw


Idź do treści

Jajka

Przepisy > Niskowęglowodanowe


Omlet z pieczarkami

Ubić pianę z dwóch jajek, a następnie dodać żółtka, odrobinę pieprzu i soli do smaku. Wylać na rozgrzaną patelnię i podsmażać do złocistego koloru z obu stron. Delikatnie przełożyć na talerz, a na wierzch wyłożyć podsmażone z dodatkiem czosnku, pieprzu i soli pieczarki. Można także dodać posiekaną natkę pietruszki.


Jajecznica z rukolą

Na gorącej patelni stopić kawałek gee(masło klarowane) i podsmażyć 1 łyżeczkę startego imbiru. Wbić 3 jajka, posypać pieprzem, kolendrą, solą i posiekana pietruszką. Dodać drobno pokrojoną rukolę. Smażyć aż jajka zaczną się ścinać.


Powrót do treści | Wróć do menu głównego